24 aprilie 2009

Pasarea Phoenix

Exista multe descrieri ale acestei pasari legendare. Unii o descriu ca fiind o pasare de dimensiunile unei pasari rapitoare: jumatate fazan, jumatate vultur.
Numele sau inseamna "purpura" in limba greaca deoarece pasarea Phoenix este asociata cu focul si soarele. A fost descrisa ca fiind aurie sau multicolora.
Unii spuneau ca nu ar fi mancat niciodata sau ca ar fi mancat numai roua. Cei mai multi insa spun ca exista numai un singur exemplar de pasare Phoenix si ca ar trait in Arabia sau Etiopia si ca ar fi de o frumusete nemaipomenita.
Pasarea Phoenix este nemuritoare. La 300-500 de ani ea renastea prin foc. Cand ciclul de viata i se incheia, pasarea strangea ierburi aromate si lemne din toata lumea pentru a-si construi rugul sau cuibul funerar.

Pasarea Phoenix stand in cuib si avand fata intoarsa spre soare isi flutura aripile pentru a intarata focul ce o cuprindea. Dupa ce vechiul corp ardea, pasarea Phoenix renastea din propria cenusa.
Conform unor legende, pasarea renascuta isi ducea ramasitele in Orasul Soarelui din Egipt unde erau aranjate in cadrul unor ritualuri funerare speciale.
Pasarea Phoenix este asociata cu renasterea, nemurirea si triumful binelui asupra raului. Ea devenit chiar un simbol preferat de primii crestini.
In crestinism, pasarea phoenix este vazuta ca fiind un simbol al renasterii, sperantei, puritatii, castitatii, casatoriei, credintei, verii, eternitatii, nemuririi si luminii.
Unii cred ca pasarea Phoenix reprezinta o imagine a focului cosmic din care a luat nastere si va sfarsi lumea. Taoistii o numeau pasarea de chinovar.
Romanii asezau simbolurile pasarii Phoenix pe medalii si bani pentru ca Imperiul Roman sa fie vesnic.

2 comentarii:

  1. este chiar super aceasta pasare,cred ca nu va mai exista niciodata o pasare asa de frumoasa si de aceea isi merita numele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut sunt laura alexii si imi place mult blogul. vroiam sa te rog sa vizitezi LARABRI CLUB este saitul meu . Daca vrei , poti sa lasi si niste comentarii ,ca nu ma supar ;))

    RăspundețiȘtergere